Београд међу најбољим локацијама за снимање реклама

Српска престоница је пре неколико сати номинована за једну од најбољих локација за снимање реклама. Предложен је од Холивудске асоцијације која снима широм света.

Београд међу најбољима, после рекламе која је снимана на Теразијама, у Узун Мирковој, у новобеоградским блоковима и на Савском мосту. Додела награда је 21. септембра у Лос Анђелесу.

Пре тачно једне деценије почела је кампања Снимајте у Србији. Страни филмски радници уочили су потенцијале и позната имена из света филма почела су да снимају код нас. Међу првима – Рејф Фајнс.

„Џони Деп је снимао свој пешн проџект, да тако кажем, филм Minamata у којем је Београд заменио Токио и Њујорк из шездесетих година. То говори у прилог архитектуре коју можемо да понудимо. Имали смо и неколико ТВ серија које су снимане са америчким ТВ звездама, имали смо прилику да гледамо Криса Нота у серији Титаник“, истакла је Милица Божанић из Српске филмске асоцијације.

Све што је под отрвореним небом филмска је локација. Осим Београда, издвајају се Смедеревска тврђава, Петроварадин, али и Стара планина, Златибор, Тара. Галерија фотографија прва је онлајн база са 250 филмских локација у Србији. Коначни збир 2.000 снимајућих дана, а наша земља понудила је филмским радницима и подстицајне мере.

„Били смо конкурентни у почетку захваљујући ценама и трошкови су били јефтинији, али сада та трка постаје доста оштрија и важно нам је да осим локација и трошкова понудимо и наше филмске професионалце који заузимају све значајнију улогу у пројектима“, објашњава Божанићева.

Пошто су снимили филм који је за само три недеље видело више од три и по милиона гледалаца, индијска продукцијска кућа направила је мини-филм од сцена снимљених у Београду са поруком „Београде, хвала на љубави и подршци“.

То је добра реклама, а на нама је да, када странци снимају филм и због тога затворе по коју београдску улицу, будемо стрпљиви. Баш као што се и они труде да не ремете много живот у главном граду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи