Тврдили да је порез против божје воље, стигао „хладан туш“ из суда

Хришћанској породици на Тасманији, која је одбила да плаћа порез на добит зато што се „косио са божјом вољом“, наређено је да плати 1,4 милиона долара аустралијској пореској служби.

Рембертус Корнелис и Фани Алида Бирепут нису платили порез на добит од 2011. године, због чега је 2017. године њихова фарма заплењена.

„Ништа не дугујемо јер смо сви ми божји“, рекла је Фани Алида.

Брат и сестра су се сами бранили пред Врховним судом Тасманије, након што нису платили 930.000 долара на име пореза на добит, преноси Еј-Би-Си њуз.

Рембертус Корнелис тврдио је пред судом да је божји закон „врховни закон ове земље“ и да терање људи да плаћају порез слаби њихову зависност од бога, што је чин који води до „проклетстава у облику суша и неплодности“.

„Уколико верност богу заменимо верности Комонвелту, то би значило побуну против бога чиме би била прекршена прва заповест“, рекао је Рембертус Корнелис.

Упркос томе што је судија Стивен Холт рекао да сматра да су Бирепутови искрени у свом веровању, ипак је истакао да Библија ни на једној страници не спомиње ништа што иде у прилог њиховим аргументима.

„Према мојем мишљењу, у Библији се наводи да цивилно право и божји закон функционишу потпуно одвојено“, рекао је Холт.

На крају им је наређено да, на име дуга и камата, плате више од два милиона аустралијских долара, односно 1,4 милиона америчких долара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво