Забрањено купање у Дубровнику, море прљаво и смрди

На плажи у Дубровнику подигнута је црвена застава, која упозорава на забрану купања у мору. Како пише портал „Дубровникнет“, грађани јављају да је море загађено и да смрди.

Заставица је постављена на плажи испред хотела "Rixos Libertas", а на њој је била постављена и прошле године, због цурења фекалија у море.

По писању локалних медија, на изненадно загађење упозорили су грађани, који су јавили да је море прљаво и да смрди.

Грађани су и 17. јуна јавили о великој прљавштини мора на тој плажи, али је Завод за јавно здравство Дубровачко-неретванске жупаније, тада утврдио да је море чисто.

Ово је у последњих десет дана друга плажа у Дубровачко-неретванској жупанији која је затворена због загађења фекалним водама.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(недеља, 07. јул 2019, 06:49) - anonymous [нерегистровани]

A u splitu i rijeci ne smrdi?!

Haha ljepa li si ...

(недеља, 07. јул 2019, 05:31) - anonymous [нерегистровани]

Veliko s

Tako sam se jedne davne godine u Crnoj Gori zaracio od fekalija koje su pustali 30 m ispred plaze podvodno. Od tada, za mene samo destinacije sa belim peskom i bez velikih naselja u blizini. Braca su od Jadrana napravili kloaku.

(недеља, 07. јул 2019, 04:33) - anonymous [нерегистровани]

Zagadjenje

Zagadjeno je more i duz cele crnogorske obale, pa niko nije postavio crvenu zastavicu, nego se ljudi lepo kupaju. Uz pomoc probiotika i lekova protiv diareje, nekako se letovanje pregura.

(недеља, 07. јул 2019, 02:28) - anonymous [нерегистровани]

Tipicna balkanska posla

Hoce za malo ulozenog puno para. Cijeli Jadran je jedna kanalizacija.

(недеља, 07. јул 2019, 01:59) - anonymous [нерегистровани]

Donela voda iz Montenegra

Nigde nema prljavije vode od Crnogorskog primorja.

(недеља, 07. јул 2019, 01:16) - Molovan [нерегистровани]

Srebreno

Sećam se kad sam svirao sa Bendom nakada davno 80 - ih... Svirali smo u blizini Dubrovnika u Srebrenom. Nekoliko puta se desilo da su fekalije plutale po vodi i da je užasno smrdelo. To nam je bila prva i zadnja svirka u Srebrenom i okolini....

(недеља, 07. јул 2019, 00:47) - anonymous [нерегистровани]

Ništa novo

Ceo Jadran je preplavljen kanalizacijom, a mi samo trčimo tamo na letovanje...

(недеља, 07. јул 2019, 00:05) - anonymous [нерегистровани]

Само код вас нема, не управљате добро?

Херцег Нови има пречистач отпадних вода, ови што имају погрешне информације за цео Јадран да обавесте своје жупане ;-)

(субота, 06. јул 2019, 21:29) - МИРО МАРКОВИЋ [нерегистровани]

Дубровник је септичка јама

Током 60тих и 70тих година сам радио као турстички водич за "Путник" и "Атлас". Свим мојим "гостима" сам говорио истиниту историју народа Србије и свих других мањина у бившој Југославији. Дуброивник ми је било најмилије место, што се тиче његовог србског културног наслеђа, његове сачуване архитектуре и идеалне локације на источној обали данашњег Јадранског мора. Увек сам говорио свим туристима да је веома рискантно купати се на плажама Дуборвника, јер сва канализација се посебним цевима одводила у море, мало дање од обале, пошто град никада није имао, нити сада има, уређаје за прераду одпадних вода, вода из клозета и свих загађених текућина. То је била истина, која није смела да се јавно каже ни за време комунистичке Југославије, али ја нисам могао да лажем. На крају био ми је забрањен улазак у Дубровник и рад као туристичког водича, иако сам био један он најплаћенијих туристичких водича у великој Југославији. Сада, када ова вест опет долази свима да прочитају, ја бих желео да ми се отето достојанство врати и изгубњено надокнади. Али, знам да од тога нема ништа пошто закони ни у једној од некадашњих југо-република, данас назови "државица", не значе ништа. Бирократија, коропција и лажи домонирају све просторе као никада до сада.

(субота, 06. јул 2019, 20:08) - anonymous [нерегистровани]

Nema preciscavanja otpadnih voda

Ni jedan grad,ni jedno mjesto duz Jadrana nema preciscavanje otpadnih voda.
Dakle,osim sto im je cilj da zarade pare,treba i da se novac i ulaze kako bi plaze i more bile dovedene u normalno stanje.I sta ce danas reci turisti u Dubrovniku kad daju veliki novac za ljetovanje a ne smiju uci u more?I hoce li ti turisti ponovo doci na Jadran?Sumnjam.Onomad u Dubrovniku dva dana nije bilo struje.Kazu,opterecene mreze,svi upalili klima uredjaje i frizidere.
Nije ni turizam za svakoga.