Мајка оставила бебу у закључаном аутомобилу

У Сафрон Валдену, недалеко од Кембриџа, на позив случајног пролазника, ватрогасци су кроз разбијено стакло аутомобила успели да спасу 18-месечног дечака кога је мајка оставила испред тржног центра.

Спасилачке службе су по паркинг картици установиле да је несрећни дечак био закључан више од сат времена на ужареном паркингу, у потпуно затвореним колима. Родитељи, за које се претпостављало да су у оближњем тржном центру, позвивани су више пута преко разгласа, али се нису појавили.

„Невероватно! Да нису дошли ватрогасци и хитна помоћ да извуку уплаканог, измученог и дехидрираног дечака из врелог аутомобила, ко зна како би се завршила ова прича. Ово је горе од хорора“, узбуђено је посведочила Черил Томас која је била сведок овог немилог догађаја.

Када је већ све било готово, појавила се мајка која је за руку водила нешто старијег дечака. Према изјавама сведока није показала никакве емоције, чак, је била бесна на ватрогасце што су јој разбили стакло на колима.

Док је дечаку указивана прва помоћ, полиција је са несмотреном мајком разговарала више од пола сата, али су јој на крају ипак дозволили да децу одведе кући. Претпоставља се да ће надлежне службе наредних дана проверити породичну ситуацију у њиховом дому.

Према подацима европске Организације за безбедност деце у унутрашњости аутомобила који се налази паркиран на спољашњој температури од 25 степени Целзијуса, сваких 15 минута температура се повећава за 10 до 15 степени. Први знаци хипертермије се могу појавити за само неколико минута, док смрт, у већини случајева, наступа за само два сата. Код деце је то још израженије јер се њихова тела загревају три до пет пута брже него код одраслих.

„Страшно је опасно остављати дете у аутомобилу у ово доба године када су врућине несносне. Немојте рескирати. Не радите то, чак ни на минут“, напоменули су званичници Ватрогасне бригаде у саопштењу за локалне медије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво