У Кореји једу – бибимбап

Низом манифестација обележава се 30 година дипломатских односа Србије и Јужне Кореје. Део програма је и упознавање са културом и укусима те далеке земље.

Корејци су инвестирали у Србију, али сада се све више упознајемо и са храном и културом.

Амбасадор Републике Кореје у Србији Хјун Чан Че истиче да Србија може да обезбеди добре услове за стране инвестиције.

„Ниво инвестиција Јужне Кореје у Србији расте из дана у дан а и политички дијалог две земље је на високом нивоу. Трошкови рада, квалитет и стручност ваших људи и конурентност су на веома високом нивоу. Туристи обе земље све више се могу видети у Београду и Сеулу“, рекаo је амбасадор.

Ово је била прилика да се популарише култура и храна Републике Кореје.

Корејци као и већина азијских земаља кухињу базирају на пиринчу и морским спецјалитетима. Али различите врсте меса су заједнички именитељ и Србије и Кореје. Ако тако каже шампион Кореје и победник ТВ ријалитија у Кореји Вуанг Хо Че, онда не би требало да буде сумње.

„Овде сам правио бибимбап. Специјалитет од пиринча са гљивама, грилованим поврћем, јајима и преливима. Међутим, и Корејци воле месо. Свињска потрбушина, говеђе и пилеће месо на жару су такође заступљени у нашој кухињи. Синоћ сам пробао ваше ћевапе, карађорђеву шницлу и кобасице. Нису потпуног укуса као наше али су извенредне“, истиче Вуанг Хо Че.

Дани Корејске културе и радионице попут ових у кувању за сада највише привлаче младе људе али и побољшавају туристички имиџ Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво