Дим и адреналин – Дрифт трке у Ваљеву 22. и 23. јуна

„Ауто Тјунинг клуб“, „Тјунинг стајлинг клуб“ и Град Ваљево 22. и 23. јуна 2019. на стази испред источне капије Крушика у Ваљеву, организују трећу по реду манифестацију „Дрифт трке Ваљево 2019“. Овај ауто спорт је настао у Јапану и његова главна карактеристика је да се возачи уместо праволинијски крећу бочно.

У суботу возе само домаћи возачи у оквиру домаћег СДЦ (Serbian Drift Championship) шампионата, а у недељу ће им се придружити возачи из региона, два из Хрватске, један из Румуније и један из Бугарске у оквиру друге рунде дрифт серије "Day of Champions". 

Сви страни дрифтери су на горњем делу на њиховим националним табелама и сви одлично возе. Махом су присутна возила марке BMW али има и неколико јапанских аутомобила.

Атмосфера у Ваљеву је увек одлична. Претходне две године падала је киша, али лоше време није омело љубитеље брзине и адреналина да посете ову манифестацију. То је показатељ да људи у Ваљеву воле и ауто спорт и спортска дешавања.

Ове године очекујемо још већи бој посетилаца, с обзиром на боље временске прилике и најављујемо да посетиоце очекују и бројни пратећи садржаји: вожње у дрифт таксију, мотоциклисти који дижу моторе на предњи и задњи точак и трицикли трајкови који дрифтују.

У суботу ће бити одржана ревијална вожња, јер мото клуб „Сораби“ из Ваљева прави окупљање мотоциклиста.

Организатори наводе да је у оквиру догађаја и акција којом се промовише безбедност у саобраћају слоганом „Буди безбедан, вози сигурно“ .

Догаћај је значајан и са аспекта туризма, јер ће у Ваљево доћи посетиоци, који ће имати прилику да уживају у туристичкој понуди Града и упознају Ваљево на један другачији начин, сматрају организатори.

„Ове године, припремљен је и радар, тако да ће се брзина сваког аутомобила засебно ишчитавати, а конфигурација стазе је таква да ће допринети брзини до 70 km/h што опет резултира већом количином дима", кажу организатори.

Прво се возе по две квалификационе вожње, затим сиситемом елиминације у ТОП 16, вози се на испадање све до финала. Неизвесно, узбудљиво, уз прави адреналински доживљај - све то очекује учеснике у суботу и недељу.

Капије за посетиоце отварају се од 11 сати, а најбоље вожње дешаваће се око 17 часова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво