Пуњена вешалица? Не, хвала, радије ћу шкорпију на роштиљу

Тинејџер из града Луистона у Мејну (САД) који се бави дизањем тегова и који је у исхрани, месо заменио инсектима и шкорпионима, тврди да се због радикалне променe у јеловнику, осећа снажније и јаче, посебно у теретани.

Сем Бродбент има 18 година и каже да је „ентовеган“ који воли да конзумира специјалитете као што су скакавци и мрави. 

Прошлог октобра је престао да једе месо и намирнице животињског порекла. Данас су му омиљени шејкови од измиксованих зрикаваца и буритоси са скакавцима.

За доручак обично једе воћну кашу или кашу од житарица у коју убацује прах од скакаваца. Каже да каша има пријатан „орашасти“ укус.

А у посебним приликама, породица на роштиљу пече шкорпионе, уз које се једу тортиље.

„На почетку сте мало гадљиви, али навикнете се на то. Након што сам практиковао овакву исхрану од прошле јесени, осећам се боље него икада“, рекао је Сем и додао, да за ручак обично једе велику порцију сочива са цврчцима уз броколи.

„Цврчци имају јединствен укус који се не разликује много од укуса семена сунцокрета. За вечеру једем углавном пасуљ, пиринач и скакавце зачињене белим луком и лимуном“, објаснио је.

Сем сматра да му је, како каже, оваква исхрана, омогућила да у теретани сада без проблема може да диже тегове од 150 килограма, док су раније његов максимум били тегови од 86 килограма, преноси dailymail.co.uk.

Да су инсекти су одличан извор протеина, млади Сем каже да је сазнао пре неколико година, када је на интернету видео продавницу која продаје ту врсту хране. Тада је, додаје, постао свестан идеје о допуњавању исхране намирницама од инсеката.

Сем се спрема за почетак студија у Монтани. Свестан је да један број нових пријатеља на факултету можда неће имати разумевања за његов начин исхране, али, како каже, ако некоме буде сметало док једе инсекте, трудиће се да свој оброк у студентској кантини поједе сам.

На крају, Сем каже да не види разлог да престане да једе инсекте уместо меса и сматра да ће се тако хранити целог живота.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво