Шеф јој дао задатак, одговорила са "ОК" и – добила отказ

Радница у једном бару на југу Кине, добила је отказ, пошто је на поруку свог надређеног одговорила "ОК" емотиконом.

Пошто је шеф затражио од запослене у бару, који се налази у граду Чангша, у провинцији Хунан, да прикупи и да му пошаље одређена документа преко апликације „WeChat", она је то потврдила "ОК" емотиконом. 

Шеф ју је одмах оптужио за „радну недисциплину“ и започео поступак за раскид радног односа, преноси dailymail.co.uk.

„Какав је ово начин пријема поруке? Требало би да откуцате 'примљено' ако сте примили моју поруку“, одговорио је шеф.

Неколико минута касније, замолио је запослену да контактира службу за људске ресурсе како би се „решио њен отказ“.

„Истина је да ћу добити отказ. Радила сам дуги низ година и ово је први пут да ми се деси овако глупа ситуација. Ја сам доброћудна особа и нисам се због свега много нервирала, али све моје колеге су се сложиле да је мој шеф отишао предалеко“, изјавила је неименована актерка ове приче, за BTime.

После овог догађаја, менаџер је упутио наредбу свим запосленима да, по пријему порука од њега, одговоре са "Rоger" (Роџер).

„Роџер“ је био општеприхваћен термин међу пилотима током Другог светског рата. Та реч, која се користила у комуникацији, изабрана је због свог почетног слова „Р“, које је прво слово енглеске речи "received", што у преводу значи – примљено.

Неки пилоти су додавали и реч „Вилко“ – "Will comply" што је заправо обавештење да ће заповеђено – бити учињено. Дакле, „Роџер Вилко“  заправо значи: „Примио сам наређење и следићу га“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво