Заспао за воланом, ауто-пилот возио 45 километара

Возачи у Калифорнији остају шокирани на ауто-путевима, јер је протеклог викенда пријављено неколико случајева возача који су спавали за воланом „тесле“, док су колима управљали ауто-пилоти.

Један од снимака постављен на Редиту пре пар дана показује како се бели аутомобил „тесла“ полако креће друмом, док његов возач чврсто спава.

„Нисам могао да верујем. Спавао је током шпица у Заливској области Сан Франциска“, написао је корисник који је направио снимак.

Каже да су остали возачи упорно трубили покушавајући да га пробуде и да су успевали пар пута, али би одмах утонуо назад у сан.

Да је ово проблем који није ограничен на једног неодговорног возача показало се поново током викенда, када је Шон Миладинович снимио још једног возача како спава у „тесли“ на ауто-путу 405.

Миладинович каже да је приметио возача у округу Оранџ и звао саобраћајну полиције. Око 45 километара касније на путу из Сан Клементео ка Сан Педру, Миладинович истиче да је возач и даље спавао.

„Схватио сам да је чврсто спавао. Затворене очи, руке ни близу волана", рекао је Миладинович за Ен-Би-Си.

Упркос томе што систем ауто-пилота има напредне безбедносне опције, из „Тесле“ истичу да то није „самовозећи систем".

„Ауто-пилот је намењен за коришћење када је возач у потпуно будном стању, који држи руке на волану и спреман је да преузме вожњу у сваком тренутку. Док користите ауто-пилота, ваша је дужност да останете опрезни и имате контролу над аутомобилом“, саопштили су из компаније.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи