Ђе доста руку прегне... Мурал на травњаку испред Ајфелове куле шаље снажну поруку

Један уметник направио је јединствени био-мурал дужине око 600 метара у подножју Ајфелове куле. Мурал приказује ланац руку које се држе, а аутор каже да овим радом жели да подигне свест о избегличкој кризи.

Ђулијаме Легроса, познат као Саипе, приказао је на муралу низ испреплетених руку а комплетна слика се наравно, најбоље види са Ајфеловог торња. 

Саипе најављује сличне радове у градовима широм света у наредне три године.

Пошто је мурал насликан на трави, сматра се да ће трајати свега неколико дана. Ипак, из организације „СОС Медитеран“, која подржава Саипеа у својој намери, сматрају да ће послати праву поруку.

Та хуманитарна организација бави се спасавањем миграната којима прети опасност од утапања у Средоземном мору. 

Прошле године, просечно шест избеглица дневно је изгубило живот покушавајући да пређу Средоземно море, подаци су Уједињених нација.

Гардијан наводи да је тридесетогодишњи Саипе, први уметник коме је дозвољено да слика по травњаку испред светски познатог торња.

За израду мурала, потрошено је више од 1.300 литара боје, преноси Дејли мејл.

„Мурал је симбол заједништва у време када се људи све више окрећу себи. Изгледа да тренутно, сви имамо кратко сећање, као да живимо у некој негативној, предратној атмосфери, у економској кризи и у друштву где су пред људима постављене бројне препреке“, рекао је Саипе.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 16. јун 2019, 19:00) - anonymous [нерегистровани]

Pa i nije baš

Ako je po travi ne može ni pod razno da bude mural... Murum na latinskom znači zid...

(недеља, 16. јун 2019, 16:32) - Kole [нерегистровани]

Ccc

Dokon pop i jariće krsti