Ветеринарка спасила дете рођено крај пута

Тајланђанка Вари Лимрунгсуко постала је херојина у својој земљи након што је испред своје ветеринарске клинике породила жену и спасила њеног сина, који испрва није дисао.

Током поподневне недељне смене, док је прегледала љубимце својих муштерија, обавестили су је да се једна жена порађа поред пута недалеко од клинике у банкошком предграђу Талинг Чан.

Када је дошла до мајке видела је да се жена већ породила, али да дете није продисало и да је тело већ почело да добија љубичасту боју.

Узела је дете и почела да му масира груди, а онда и однела у клинику.

Помоћу шприца је отворила бебине дисајне канале, да би потом почела са кардиопулмоналном реанимацијом, која је уродила плодом.

Дете је гласно закмечало, а онда и наставило само да дише.

Читав догађај је снимљен и подељен на Фејсбуку, а снимак је погледан већ пет милиона пута.

Храбра ветеринарка рекла је да никада није мислила да ће јој се овако нешто десити, али да у тренуцима док је покушавала да спаси дете није имала никакве сумње да треба да покуша све да му помогне.

„Ветеринарка сам већ 10 година и одувек лечим животиње. Никада нисам мислила да ће ми се овако нешто десити. Ово је први пут да сам спасила човека“, објаснила је Вари.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. мај 2019, 16:09) - anonymous [нерегистровани]

Pomozi si, pomocu ti

Da se neko od ocevidaca nije sjetio da je pozovu bila bi tragedija i pored onoga koji sve vidi.

(понедељак, 27. мај 2019, 15:31) - anonymous [нерегистровани]

Imali zivot

Lepo narod kaze da neko ima zivot Verovali mi ili ne verovali ima tu nesto Zvali Bog ili nesto slicno ali ima Ja sam bar ubedjen

(понедељак, 27. мај 2019, 15:31) - anonymous [нерегистровани]

Osposebljena sigurno

Kakva je razlika u nacinu ozivljavanja tek porodjenih "nasih" beba i zivotinjskih (majmunskih)?

(понедељак, 27. мај 2019, 12:56) - Darko [нерегистровани]

Igra sudbine

Božije djelo ili sudbina je htjela da se u blizini ove bebe u trenutku njenog radjanja nađe ova sposobna žena i iako za to nije osposobljena nije odustala i nešto je preduzela da spase bebu i u tome na kraju uspjela.

Isto kao, neki dan, kada je u Kini mladić, vidjevši kako malo dijete koje je padalo sa petog sprata i koje ga je udarcem bukvalno nakautiralo a moglo čak i ubiti, bez razmišljanja potrčao i "uhvatio" i na taj način mu spasio život!

Neko bi rekao, sam Bog ih je poslao kao anđele da spasu ove živote.

Nažalost, postoje i drugi ljudi koji će samo nijemo posmatrati neki događaj i nesreću i još, čak, snimati telefonom i ismijavati se, kao nedavni slučaj u BiH kada je lik telefonom snimao udes automobila i autobusa uz grohoto ismijavanje i izrugivanje nesrećnika koji je tom prilikom stradao.