За мирисом српских јела потегли чак из Америке

Чачанин Ненад Пантелић, шеф кухиње хотела „Хилтон“ у Сан Дијегу, прославио је српска јела у Америци, а онда је решио да Американцима приближи и лепоте свог родног краја. Сада им је домаћин у Србији, води их у манастире и упознаје са чарима сеоског туризма.

Због његових јела Американци су заволели српску кухињу. Освојио их је, али и освојио срце Американке, која је сада са туристима све чешће у његовом завичају.

„Прво сам се заљубила у Ненада, а онда у Србију. Гостопримство људи, прелепа природа, храна и ракија. Заиста много волим да будем овде", каже Деби Роко.

Пре поласка из Америке нису много знали о Србији. Сада би желели да сазнају све. Занима их култура, историја, традиција, обичаји. Да уживају у амбијенту правог српског села прешли су више од 6.000 миља.

„Заиста је фантастично. Много ми се свиђају људи. Несебични су, а наши домаћини су допринели да све буде савршено", истиче Дона Алдриц из Бостона.

„Изненађени су природом, одушевљени су што је Србија зелена, одушевљени су храном у Србији и нашим гостопримством", наводи туристичка радница Мирјана Кнежевић.

Деценија искуства у америчком ресторану где је направио спој наше традиционалне и модерне светске кухиње Ненаду је био повод да госте позове да дођу у Србију.

„Једноставно, прво сам их намамио мирисом своје кухиње и нашим специјалитетима, а онда сам заиста желео да им представим ту кухињу овде у нашем пуном сјају, са правим аутентичним укусом", објашњава Ненад Пантелић.

Да на домаћем терену развије коре за питу Ненаду је најмањи проблем. Пуно му је срце што гости уживају у свим чарима његовог родног краја.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. мај 2019, 10:23) - anonymous [нерегистровани]

Српска пита

А Ненад је мајстор, развлачи питу за даме из Америке.