Малиша, бик који је тежи и већи од трактора!

На Новосадском сајму бик Малиша био је права атракција и ретко ко се вратио кући без његове фотографије. Тежак је 1.710 килограма, и према речима власника Раденка Јеремића, вероватно је највеће грло у Србији.

Малиша је и већи и тежи од трактора свог власника. Прошлог месеца напунио је четири године, а у домаћинство Јеремића стигао је као теле од два месеца.

„Када је прошло једно пет-шест месеци, он се формирао, био је леп, најлепши, миран, лежи само, једе. Када је дошло да га продајемо, млађи син каже 'Хајде да га оставимо, видиш како је леп, штета да иде на кланицу.' Нисмо знали да ће бити оволика маса“, прича власник Раденко Јеремић из Салаша Црнобарског.

Миран је и сада. Воли да одмара и дневно поједе до 15 килограма хране.

„Он једе по жељи, не бира ништа много, једе као и сви остали. На сајму питају шта једе, да л' не једе неку специјалу храну. Јок брате, све ова јунад што једу, то једе и он“, објашњава Малишин власник Раденко.

Томислав Јеремић открива како је бик добио име: „Малиша, зато што је као теле, био мали, леп, и зато смо га оставили. Њега смо морали да издвојимо од других, зато што је он већи од осталих“.

Виши је од сто педесет сантиметара, обим му је око три метра. Од прошлогодишњег сајма, напредовао је 150 килограма.

„Оваквог нисам имао. Мени је 66 година, имам ја и сада доста грла, али нема оваквог. Један баш каже 'Да си га цртô, не би га оваквог нацртô'. Ништа му Бог није остао дужан“, каже Раденко.

За бика тежег од тону и по, на сајму је било неколико заинтересованих купаца.

„Имали смо понуду неку за телад, да га дамо, још смо у тим преговорима. Ми смо рекли нашу цену и не одустајемо од тога – 8.000 евра“, одлучно каже Раденко.

Највећи и најтежи бик овогодишњег Новосадског сајма, највише је напредовао у другој и трећој години старости. Ако се не пронађе прави купац, на газдинству у Салашу Црнобарском, остаће док га здравље и ноге служе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво