Девојка са најлепшим послом у Србији: Нећу се играти туризмолога

Ана Костадиновић, апсолвент на Факултету политичких наука, добила је најлепши посао у Србији. Тако су њен нови ангажман схватили и описали медији претходних дана. За РТС објашњава како ће изгледати тај посао из снова и што је још важније, какве ћемо ми користи имати од њеног рада.

Најлепши посао у Србији укратко изгледа овако: путоваће по земљи и о томе писати на друштвеним мрежама. Међутим, шта то тачно значи?

У оквиру платформе "Serbian Adventures" постоје различите туре по нашој земљи и „има прилику, част и задовољство" да о њима извештава из улоге туристе о обавести јавност и све оне који ће пратити друштвене мреже, започиње Ана Костадиновић причу о свом новом радном месту и радним задацима.

Није довољно само да опише места која обилази већ треба да проба и локалне специјалитете, да се опроба у адреналинском спорту уколико је у понуди...

„Идеја је да пренесем своје утиске и оно што је мени занимљиво. Нећу се играти туризмолога, пошто то нисам по струци“, објашњава Ана и додаје да ће њен задатак бити да љубитеље путовања заинтересује да посете одређену дестинацију, односно туру.

Због густог распореда проводиће већи део недеље на терену.

„Јуче је званично био почетак мог ангажмана. Почели смо од Ђердапске туре, једне од најпопуларнијих тура које 'Serbian Adventures' нуди“, открива Ана и наводи да је у питању било крстарење Ђердапом, ручак, то јест испробавање специјалитета на Капетан Мишином брегу.

За газдинство газда Жике каже да је буквално рај на земљи и сви влашки специјалитети који су се тамо нашли на трпези су јој „помутили ум“.

Први извештаји са првог путовања већ су у припреми и, како Ана каже, наредних дана појавиће се на интернету. Неке објаве већ су се нашле на налозима на друштвеним мрежама "Serbian Adventures"-а.

Да би описи били што садржајнији, Ана ће имати помоћ и екстерних сарадника.

За радно место за које је одабрна владало је изузетно велико интересовање. Пријавило се више од 140 кандидата.

Осим искуства и професионалне усмерености на новинарство и пи-ар сектор, Ана је уверена да су је способност да на шармантан начин представи дестинацију, али и осећај за кадар, како је жири истакао, довели су је до посла.

Иако су у фокусу туристичке понуде, то јест туре, Ана сматра да ће право богатство бити упознавање са културом и људима разних крајева Србије.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 26. мај 2019, 19:23) - Вибрирајући трилер [нерегистровани]

Одлична идеја

Одличан пројекат да се прикаже наша лепа Србија. Младој дами желим да добро, лако и са уживањем одради најлепши посао. Срећно.