У костиму се не сме на улице, али шта је ново на црногорским плажама

За шетњу без мајице по градским улицама, казна 500 евра, за шетњу у купаћем костиму 600. О тим плановима градских власти у Будви говори се последњих дана. Новина ће, међутим, бити и на плажи. Прве дане мајске сезоне пратила је киша. То, ипак не значи да домаћини и плаже нису спремни за госте.

Скоро 500 плажа на црногорском приморју већ у мају спремно је дочекало туристе. Од ове године, по нешто другачијим правилима. Плаже су тематски подељене на 12 типова. Међу њима и оне за кућне љубимце.

„Знате имате пуно породица које не воле да виде пса близу њихове деце, а исто тако има људи који планирано са својим љубимцима проводе годишњи одмор и морали смо ту негде направити разумну меру“, објашњава Предраг Јелушић, директор јавног предузећа „Морско добро“.

Новом организацијом купалишта, каже, посетиоцима ће бити лакше. Излетничке, породичне, пет френдли, нудистичке и спорстко-рекреативне плаже постојаће у сваком приморском граду.

„Ове године ће на свакој плажи бити јасне информативне табле, да сваки гост зна које је радно време, која је цена лежаљке, односно комплета, да при самом уласку има комплетну информацију. Наравно, кавалитет воде који ће се сваких седам до 10 дана стављати, којег је типа плажа пет френдли, нудистичка, имаће пуне информације“, наводи Јелушић.

Када су цене лежаљки у питању, оне су, истиче, исте као прошле сезоне. Промена ће бити само у поподневним часовима.

„Зато смо увели ове године правилник да после 17 сати на јавним плажама и оним другим сем хотелских нема право наплате плажног мобилијара“, открива Јелушић.

Изненађења када је квалитет морске воде у питању, нема. На чак 30 црногорских плажа вијориће се међународно еколошко призање – плава заставица, која промовише високе стандарде из четири области: квалитет воде, услуга и сигурност на плажама, стандарди из области заштите животне средине и информисања о еколошким вредностима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво