Испунио заклетву – са 88 година дипломирао

Иако на прагу деведесетих, за студента четврте генерације ДИФ-а, одустајање никада није била опција. Стога не чуди одлука да заврши започето пре готово 70 година и стекне диплому, од које га је делио само дипломски рад.

До недавно вечити студент, а сада 88-годишњи Милан Бели Босиљчић поносни је власник факултетске дипломе.

„Ја сам лично био врло сигуран зато што сам се дуго спремао и то сам волео и мислим да су професори схватили колико је мени било стало да дипломирам јер некако човек у овим годинама све воли да заврши“, објашњава Босиљчић.

Како каже, само је професорка српског језика направила мање исправке и проверила да ли сам све написао како ваља.

Професор физичке културе присећа се да је одувек волео соколство захваљујући којем је и решио да полаже испит на старом ДИФ-у. Управо то му и је и била тема дипломског рада који је одбранио са десетком.

„На том свесоколском слету у Љубљани где сам ушао у центар тог такозваног турског марша, вежбали су најбољи, били су дифовци и ја сам био срећан кад сам видео како они изгледају. Тада сам се заклео да ћу студирати ДИФ и тако сам своју заклетву испунио“, истиче Босиљчић.

Из студентских дана радо се сећа како је са колегама бициклом кренуо пут Грчке.

„Замислите, ми смо из Београда ишли у Грчку, прешли Коринтски канал, ишли до Немеје, Микене, Патраса, Олимпије, вратили се назад, прешли на другу страну ишли у подножје Олимпа, па планинарали до врха Олимпа и горе оставили нашу југословенску заставу“, присећа се новопечени дипломац ДИФ-а.

Истакнути југословенски кореограф обишао је цео свет што је била препрека да факултет заврши у младости. У пензију је отишао као глумац, али кроз смех нам каже да никада није престао да ради.

„Ја се уопште не дружим са мојом генерацијом ја сам стално са младима. Немам много пријатеља са којима се дружим да седимо у кафани. Не, тиме се не бавим“, наводи Босиљчић.

Можда ће баш у кафани прославити доделу дипломе у септембру, за када је екипи РТС-а заказао наредни сусрет. До тада, Бели тражи погодан зид на који ће окачити урамљену диплому.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво