За шетњу кроз Будву без мајице казна 500 евра, у купаћем 600?

Општина Будва планира да уведе ред у свакодневно функционисање града. Тако, по угледу на суседну Хрватску, планира да уведе казне за шетњу без мајице у износу од 500 евра, а за шетњу у купаћем костиму 600 евра. Они који једу и пију на јавној површини биће кажњени са 700 евра.

Надлежне службе у Будви позвале су грађане да због значаја Одлуке о комуналном реду у свакодневном функционисању града, грађана, привредних субјеката, туриста, као и њиховог односа према заједничким јавним површинама, у што већем броју помогну својим сугестијама у креирању нацрта Одлуке о комуналном реду, јавља РТВ Будва, а преноси Радио-телевизија Црне Горе.

„Важност ове одлуке, као и правила и ограничења понашања на јавним површинама могуће је сагледати у одлукама градова суседних држава где је, примера ради, на Хвару туристима истакнуто обавештење о правилима и казнама које их очекују у случају непримереног понашања, па тако за шетњу без мајице, предвиђена је казна од 500 евра, у купаћем костиму 600 евра, док казна за јело и пиће на јавној површини износи 700 евра“, навели су из надлежних општинских служби.

Одлуком се, како кажу, могу прописати и разна друга правила понашања која би регулисала комшијске проблеме паркирања, сушења веша, одлагања смећа, изгледа зграда, гласне музике итд.

Како ова одлука произлази из Закона о комуналним дјелатностима, из надлежних општинских служби истичу да је потребно да сви грађани узму учешћа у њеном формирању.

„Због горе наведеног, Јавни позив за претходно консултовање трајаће два месеца, како би се припремио нацрт одлуке о комуналном реду који ће бити на јавној расправи у продуженом року, да би сва заинтересована лица кроз ову одлуку могла решити проблеме који до сада нису били дефинисани постојећим прописима“, кажу надлежне општинске службе.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво