Да ли сте за кафу? Шољица је 75 долара

Пржионица кафе у Лос Анђелесу нуди шољицу тог напитка за 75 долара, што је најскупља кафа на свету. Има укус воћа, осећа се арома јагоде, малине, боровнице и подсећа на чај.

"Klatch Coffee Roasters" објавио је да је њихова „елида геиша натурал кафа 803“ најскупља на свету. Тајна је у имену: бројка 803 односи се на 803 долара плаћених за пола килограма те кафе на аукцији.

Непечена кафа је увезена из Панаме и поставила је светски рекорд од 803 долара по килограму у конкуренцији кафе „Бест оф Панама“.

Кафа је доступна само у "Klatch Coffee Roasters" у Северној Америци.

Из предузећа за производњу кафе кажу да је гејша ретка врста арабике, која је стигла у Панаму из истраживачке лабораторије у Костарики, а пореклом је из Етиопије. Позната је по цветним укусима, укусима чаја и коштуњавог воћа.

Кафа је продата на аукцији пошто је победила на такмичењу за најбољу панамску кафу.
Укупно је било доступно само 50 килограма и то је подстакло жестоко надметање. Кафа је продата купцима у Јапану, Кини и на Тајвану, али и купцу из САД, калифорнијској компанији "Klatch Coffee", која је купила десет килограма ексклузивне „елида натурал гејша кафе“ и продаје је по цени од 75 долара за шољици у једном од својих кафића у Сан Франциску.

Али у кафић се не може ући и наручити шољица кафе. Мора се резервисати „искуство“ пробања кафе.

Ретка и скупа кафа ће бити доступна на појединим локацијама Америке и Канаде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво