Филмови, радионице, гастрономске и туристичке понуде – на Београдском манифесту

Пети Београдски манифест организује се на Београдској тврђави, 24, 25. и 26. маја. Фестивал је прилика за упознавање са манифестацијама широм Србије. Улаз је бесплатан.

На Манифесту ће бити 15 фестивалских зона и четири фестивалске бине. 

„Издвојила бих бину 'Адути Србије' где ће се представити пеко 50 општина из Србије, које ће нам програмски, на један диван начин, представити шта то све имају лепо – од дестинација, манифестација, фестивала, до дивних аутентичних гастрономских специјајалитета“, изјавила је Љиљана Вукотић у име организатора Фестивала, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

На Фестивалу ће, у оквиру Уметничке зоне, бити приказана остварења са „Башта феста“.

„Реч је о младалачком ентузијазму и жељи да направимо простор где ће млади аутори моћи да пуштају своје филмове“, рекла је испред „Башта феста“ глумица Маја Шуша.

Земља-партнер овогодишњег Манифеста је Црна Гора, чији ће представници упознати све заинтересоване са туристичком понудом у предстојећој сезони.

„Црна Гора се увек представља на леп и креативан начин и пре две године су добили признање за најбоље представљање у оквиру нашег фестивала. А 'Адути Србије', представиће се под покровитељством Туристичке организације Србије ове године“, рекла је Љиљана Вукотић.

„Пуштамо пет победничких филмова од прошле године који су добили награде за режију, сценарио и улоге, а први филм који пуштамо је Ноћ у Токорикију, редитељке Роксане Строје из Румуније“, рекла је Шуша и додала да сматра да је управо тај филм погодан за емитовање на дан отварања.

Када је реч о затварању тог дела програма, последње вечери се приказује филм младе редитељке Саре Марковић, Бразилка, који учествује на филмском фестивалу у Кану, у нетакмичарској селекцији.

На Фестивалу ће посебна пажња бити посвећена најмлађим посетиоцима. На располагању ће им бити бројне креативне и едукативне радионице.

Фестивал ће 24. маја у 15 часова, отворити министар Расим Љајић.

број коментара 0 Пошаљи коментар