Колективно „Да“ испред Старог двора 21. пут

Групно венчање „Свадба за маштање“ одржано је 21. пут у Београду, а испред Старог двора више од 50 парова поздравио је градоначелник престонице Зоран Радојичић. Колективно венчање ТВ гледаоци могли су да виде у „Шареници“.

Након што се испред Старог двора чуло више од 100 „Да“, први плес младенци су одиграли уз песму Да те волим Александре Ковач.

Градоначелник Београда је истакао да можемо да се подичимо том традиционланом манифестацијом којом шаљемо лепу слику у свет.

„Манифестација је за Град Београд врло значајна због чега је већ две деценије подржава. Више од хиљаду парова венчало се на овај начин, тако да колективно венчање са оваквом традицијом постаје бренд Београда, уз маратон, Улицу отвореног срца и многе фестивале“, рекао је Радојичић, наводи градски Секретаријат за информисање.

Градоначелник је, као овогодишњи домаћин колективног венчања, младенцима поручио да чувају и негују свој однос, посебно, како је рекао, „у данашњем времену усамљености и општој буци интернета и информација“.

„За Србију је важно да има много новорођене деце јер иако Влада Србије и Град Београд много тога граде, без потомства то неће имати праву вредност“, нагласио је Радојичић.

„Љубав је умеће“, цитирао је градоначелник Ериха Фрома, и додао да заљубљеност треба да пређе у љубав, јер ће у супротном бити осећање које изневери када прође.

„На љубави мора да се ради, мора да се улаже у њу и мора да буде највиши циљ, а онда ће брак бити успешан“, закључио је Радојичић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 19. мај 2019, 15:32) - Разведенко [нерегистровани]

Зашто "Да"?

Прикладније би било "Можда"! - Ко састави 19.05.2020.,нека добије нагрду!