Са Монт Евереста, преко Маријанског рова до пута у свемир

Бизнисмен Виктор Весково (53) оборио је светски рекорд у дубини роњења. Весково је рекорд постигао тако што је успео да достигне дубину од 10.927 метара, у Маријанском рову у Тихом океану. Пошто је освојио и Монт Еверест, Виктор је открио да би волео да му следећа дестинација буде – свемир.

Виктор је оборио рекорд у дубини роњења који су држали, још од 1960. године, Дон Волш и Жак Пикар. Уједно је постао и први човек који је осим рекорда у дубини, освојио и Монт Еверест. 

„Заиста смо успели! Било је слично, као кад освојите планину. Кад стигнете, следи олакшање. Иако сам се попео на Еверест, ово је другачије. Пет пута смо урањали подморницом током периода од десет дана“, рекао је за Форбс Весково.

Говорећи о страху током подухвата, Виктор је рекао да он нестаје с временом.

„Када први пут тако нешто радите, то може бити прилично узнемиравајуће. Али када то радите изнова и изнова, научите да користите контролне механизме, да раздвојите ваш страх и ставите га у позадину. На тај начин, можете се побринути за задатак који је пред вама“, додао је Весково.

Пошто је освојио „велике висине и дубине“, логично је да се једног дана, за Виктора чује да је отишао у свемир.

„Волео бих да одем на пут у свемир. Да достигнем ону границу од 100 км изнад Земље. Одатле бих волео да видим излазак Сунца, мислим да би било дивно“, рекао је бизнисмен, који себе, иначе не види као, како каже, „славну личност кога јуре фоторепортери“.

„Ја сам бизнисмен и пилот у срцу. Свиђа ми се авантура. Медији и слава ме не занимају. Ништа више не волим од планинарења и роњења. После тих авантура, врћам се у свој мир“, рекао је Виктор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво