Рајско острво, чудо Египта

Да ли сте некада замишљали како сте далеко од градске гужве, на мирном острву, обасјаном топлим сунцем, а пред вама прозирно, тиркизно море, које милује бели песак?

Ваша маштарења постоје и на јави, на само три сата лета од Београда, у магичном Египту. У питању је Рајско острво, надомак Хургаде, које заиста оправдава своје име.

Окупљамо се у марини у Мемши, новом центру Хургаде. Укрцавамо се на леп и уредан брод, не слутећи да је пред нама дан који ћемо памтити цео живот. Сунце греје на палуби, док разиграни ветар наноси свеж мирис мора. У сусрет нам пливају делфини и поносно се размећу својом лепотом, изнова и изнова извирујући из плаветнила воде.

Док се брод приближава острву, постаје јасно да снови могу постати стварност. Већ на призор најлепших нијанси плаве застаје дах. Корачамо по кречно белом песку, окрећемо се ка мору, и ту смо, у рају! Пред нама се белина меког песка губи под прозирним морем које се пружа у даљину, све док се не додирне са ведрим небом без иједног облака.

Налазимо потпуни мир под сунцобранима од лишћа палме, а пред нама призор као са најлепших фотографија. У шетњи по острву не пропуштамо да и сами направимо фотографије у којима ће остати урезан дан на острву из снова. У оквиру излета организован је и ручак, са најинтересантијим укусима оријенталне кухиње и освежавајућим соковима од егзотичног воћа.

Целокупан доживљај допуњује плес дервиша и трбушне плесачице, што је само увод у богату египатску културу. Пред смирај дана се, тешка срца, поново укрцавамо на наш брод и уз лагану арапску музику пловимо ка спектакуларном заласку сунца над Хургадом.

Рајско острво је само једно од чуда Египта која никако не треба пропустити, као ни моменте опуштања у неким од дивних хотела. Хургада брзо шири своју понуду хотела, па тако и ове године отвара врата потпуно новог хотела, Titanic Royal 5*.

Већ при улазу у хотел постајете свесни да сте окружени високим луксузом. Кристални лоби, стаклени зид висине девет метара и гламурозна рецепција увериће вас да сте донели праву одлуку у одабиру хотела. Хотел има 387 пажљиво и модерно дизајнираних и декорисаних соба, у најлепшим бојама Црвеног мора. Поглед из соба се пружа ка целом комплексу, бистрој, тиркизној обали и приватној, природној плажи, дугачкој 180 метара. Посебна предност овог хотела је што је цео комплекс покривен бесплатним бежичним интернетом.

Ова оаза луксуза налази се у близини срца саме Хургаде, на око 10 километара од аеродрома и савршено је место за одмор који комбинује забаву и релаксацију. У башти хотела се налази аква парк са 13 тобогана, као и велики избор пространих базена, на површини од 5.200 квадратних метара. Уколико пожелите још више забаве, увек можете, сасвим бесплатно, испробати и аква парк са 30 тобогана у суседном хотелу Titanic Resort & Aqua Park, који је са друге стране улице, на само 200 метара раздаљине.

Ни услуга хотела није ништа мање узбудљива, јер са "Royal All Inclusive" концептом, покривене су све потребе гостију. Главни ресторан "Diamond" самим именом наглашава да можете очекивати најелегантије примере различитих светских кухиња, помешаних са локалним египатским залогајима. Уз то шест барова, три а ла карт ресторана, сваки другачијег концепта, од укуса из Италије, па чак до Далеког истока и Монголије. Сваки специјалитет је вешто припремљен, као најбољи примерак из сваке кухиње, па је ваше уживање загарантовано.

Добро организован међународни тим аниматора брине о гостима током целог дана. Тако су организована разна такмичења, игре и активности на плажи, као и музика уживо и ди-џеј у вечерњим сатима. Посебно је посвећена пажња деци узраста од четири до 12 година. Лоциран у близини плаже, Titanic Kids Club нуди мноштво рекреационих активности, као што је дечији базен са тобоганима, игралиште створено за дечију забаву, мини диско и посебни програми Миниленд и Минимакс шоу.

Када зажелите свој мир и потпуно опуштање ваших мисли и тела, добродошлицу ће вам пожелети Royal Wellness & Spa центар, елегантно и прецизно опремљен, тако да све буде подређено вашем комфору. Два парна и три турска купатила, две сауне, ВИП ђакузи, фризерски салон и собе за масажу, звучи заиста фантастично!

Мало је рећи да је хотел Titanic Royal 5* право оличење луксуза. Уверите се у његов сјај, али и лепоте Египта овог лета.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво