Најпозитивнији су људи у Латинској Америци

Највише људи под стресом је у Америци и Грчкој, док су најпозитивнији у земљама Латинске Америке, позује ново глобално истраживање Института „Галуп“.

Трећина од 150.000 људи испитаних у 140 земаља рекла је да пати од хроничног стреса. Једна петина њих рекла је да је искусила тугу и бес, показује годишње истраживање „Галупа“ о позитивним и негативним емоцијама.

Највише негативних искустава имали су људи у Чаду, које у стопу прате мештани Нигера. Најпозитивнији су у Парагвају, показује истраживање.

У просеку је седам од 10 становника Чада рекло да су се у током године бар једном с муком борили да приуште храну. Око 61 одсто искусиo je физички бол.

Иако људи у Чаду имају највише негативних искустава, истраживање показује да у САД и Грчкој има више становника који су под стресом. У Сједињеним Државама тај проценат међу испитанима износи 55, а у Грчкој 59.

Земље Латинске Америке, укључујући Парагвај, Панаму и Гватемалу, на врху су листе земаља у којима људи имају највише позитивних исказа. Како се наводи у истраживању, у тим земљама испитани су рекли да су осетили „доста позитивних емоција сваког дана“.

Истраживање је доказало чињеницу да су културе у овим земљама такве да се људи увек фокусирају на оно што је позитивно.

Истраживачи су се фокусирали на искуства које су испитаници имали дан пре неко што је само истраживање спроведено.

Њима су постављана питања попут „да ли сте се јуче доста смејали?“ и „да ли вас третирају са поштовањем?“, све са циљем да се постигне дубљи увид у дневна искуства људи.

Око 71 одсто испитаних рекло је да је искусило „доста уживања“ у дану пре испитивања.

Такође, истраживање је показало да је ниво стреса достигао нови максумом, а да су забринутост и туга такође у порасту. Око 39 одсто испитаних рекло је да је бринуло, а 35 одсто да су били под стресом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво