Приче из ординације доктора Цолића – багериста на фејслифтингу, монах на операцији ушију

Зашто је операција дојке и даље међу најтраженијим естетским захватима, због чега данас мушкарци чине трећину пацијената, али и како су изгледале хирушке интервенције у ратом захваћеном Јужном Судану и Палестини, само су неке од прича из медицинске праксе коју су естетски хирурзи Миодраг и Милан Цолић преточили у књигу „Моје ново ја“ представљену у књижари „Делфи СКЦ“.

На промоцији уприличеној поводом обележавања 30 година рада болнице „Др Цолић“ говорили су глумица Весна Тривалић, књижевница и сликарка Мирјана Бобић Мојсиловић, психотерапеут др Зоран Миливојевић, власник издавачке куће „Лагуна“ Дејан Папић, као и један од аутора прим. др Милан Цолић.

У књизи се наводе искуства лекара, али и пацијената којих је у протекле три деценије било више од 25.000. Садржи анегдоту о багеристи из Швајцарске који је је допутовао у Београд ради фејслифтинга, искушенику коју је пре одевања монашке одоре дошао на операцију ушију, али и искуствима након интервенције којој се подвргао и сам доктор Милан Цолић.

„Најзанимље приче из медицинске праксе, као и велики број стручних текстова, сабрани су међу овим страницама, тако да књига представља својеврсну хронику нашег рада. У протеклих 30 година опробали смо се у свим аспектима естетске хирургије, од интервенција на лицу и телу, одстрањивања свих врста бенигних и малигних тумора коже, хирушког лечења гојазности до имплементације златних нити зарад подмлађивања. Са поносом могу да кажем да смо били пионири у увођењу неких до сада широко распрострањених метода естетске хирургије у Србији“, каже Цолић.

Аутори наводе и податак да чак 30 одсто свих естетских операција у Србији чине увећање и смањење груди, а одмах за овом интервенцијом су операција носа, липосукција и фејслифтинг. Више од половине пацијената су странци, а највише њих долази из Швајцарске, Аустрије и Немачке.

Књига Моје ново ја аутора Миодрага и Милана Цолића излази у издању издавачке куће „Лагуна“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво