Треће издање Фестивала стрипа „ТРАС!“

Као и претходних година, на трећем издању Фестивала стрипа, 11. маја у Културном центру „Град“, поклонике девете уметности очекују изванредни гости, берза стрипа и богат интерактивни програм.

Фестивал стрипа „ТРАС!“ осмишљен је као интерактивна манифестација са више тематских области деловања.

На првом месту, намењен је љубитељима стрип уметности свих узраста, који на овом фестивалу могу да прошире постојећа знања и развију нове сфере интересовања путем комуникације са гостујућим ауторима, учешћем у радионицама, трибинама, пројекцијама документарних и стручних филмова, као и изложбом радова.

Гости овогодишњег издања Фестивала биће Валтер Вентури, италијански цртач и један од аутора Загора, Текса Вилера, Драгонера и Бреда Берона, затим, Ђовани Фрегијери познат љубитељима Дилана Дога, Мартина Мистерије, Дампира и Скривеног лица.

Посетиоци ће упознати и Игора Кордеја легенду домаће стрип сцене и аутора Вама, серијала Ми мртви, Маршала Баса и других,  Штефа Бартолића хрватског стрип уметника, аниматора и илустратора, аутора Дика Лонга и Црног попаја и Дарка Перовића, једног од аутора Магичног ветра, Шангаја Девила, Адама Вајлда и других.

Пред крај Фестивала биће одржана и аукција изложених принтова у оквиру које ће сви потенцијални учесници имати прилику да својој стрип-колекцији придодају још коју потписану и урамљену репродуковану таблу или плакат гостију фестивала.

Сви програмски садржаји „ТРАС!“ фестивала стрипа  су бесплатни и отворени за све посетиоце.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво