Хало, овде Зеленски, дајте ми Макрона...

Руске шаљивџије, од којих се један представио као новоизабрани председник Украјине Володимир Зеленски, наводно су телефоном позвали француског председника Емануела Макрона и разговарали са њим, после председничких избора у Украјини, преноси Ројтерс.

„Пранкери“, познати као Вован и Лексус, позвали су председника Француске Макрона, а један од њих се представио као нови украјински председник Володимир Зеленски. 

На аудио-снимку, који траје око 15 минута и који је постављен на Јутјубу, чује се како, наводно, Макрон честита на победи Зеленском и „жели му да ужива у победи на председничким изборима у кругу ближњих и родбине“.

„Велико Вам хвала за подршку, са 73 одсто осећам се као Владимир Путин, он има исте такве резултате“, нашалио се лажни Зеленски.

Глас сличан Макрону узвратио је шалом да постоји бар једна разлика у односу на Русију: „Још увек нисте све своје противнике послали у затвор“, узвратио је наводно, француски председник.

Један званичник из француског председништва, рекао је за Ројтерс да не би коментарисао снимак, и додао да неће ни потврдити нити порицати његову аутентичност.

Зеленски се иначе састао са Макроном раније овог месеца у Паризу.

Лексус и Вован су познати по томе што зову високе државнике и познате личности широм света и представљају се као њихове колеге, па су тако њихове жртве биле и турски председник Реџеп Тајип Ердоган, британски певач Елтон Џон и бивши британски министар иностраних послова Борис Џонсон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво