Да ли узимати ауто са аутоматским ДСГ мењачем

Када купујете половни аутомобил никада довољно савета. Са специјализованог сајта о аутомобилима преносимо део текста који говори о куповини аутомобила са аутоматским мењачем

Постоји ли Бог? Да ли смо сами у свемиру? Где живи Деда Мраз?

Поред ових питања, немамо одговор ни на питање исплати ли се и колико је ризична куповина кола са аутоматским ДСГ мењачем.

Зашто?

Зато што нисмо нашли ни једног стручњака, домаћег или страног, као ни један проверен извор који би могао или желео на јасан начин да објасни читаву проблематику и представи коначан закључак онако како то (наши) људи воле - црно или бело (нема између).

А верујте да смо се наслушали много тога, прочитали много тога, анализирали, тражили, упоређивали... И одустали.

Једни тврде да је ДСГ фантастичан мењач, који не прави никакве проблеме ако се редовно одржава. Међутим, када им поставимо мало конкретнија питања у вези механичких и софтверских проблема и како су исти решавани у зависности од верзије, схватамо да ни они не знају читаву причу.

Посебан је проблем у томе што су наводно „исти" ДСГ мењачи различито подешавани за различита тржишта. Такође, неки су добили измене софтвера, неки нису. Има ту још много разних прича, гласина и читавих теорија завере, па одустајемо од борбе са ветрењачама.

Нека неко други објасни све у вези ДСГ мењача. Ми бисмо исто волели да знамо комплетну „истину" у вези сваке верзије, сваке софтверске интервенције, сваке измене на механици, узрока кварова, ванредних сервисирања и измена...

Ако знате енглески, "прогуглајте" мало - наћи ћете материјала да читате следећих неколико месеци. Стога смо заузели неутралну позицију. Ако вам се свиђа ауто са ДСГ мењачем, купите га, ако се плашите његове поузданости, прескочите га - нас не питајте за савет.

(Део текста са сајта Половни аутомобили

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи