Слепи Јапанац препловио Пацифик

Јапанац Мицухиро Ивамото (52) постао је прва слепа особа која је непрекидном пловидбом, својом једрилицом, препловио Пацифички океан, објавили су јапански медији.

Ивамото је стигао у луку Фукушима својомједрилицом, дугом 12 метара, после два месеца пловидбе, по Пацифику.

Јапанац, који живи у Сан Дијегу у Калифорнији, испловио је из тог америчког града 24. фебруара, заједно са Дагом Смитом, поморцем из САД, који му је усмено помагао, дајући му информације, попут оних о смеру ветрова.

Реч је о Ивамотовом другом покушају да пређе Пацифик, јер је пре шест година морао да прекине путовање, када му је једрилица потонула, пошто је ударила у кита.

„Овде сам код куће. Нисам се предао и остварио сам свој сан“, рекао је Ивамото на свечаности у Фукушими, где се завршило његово путовање дуго 14.000 километара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво