Кад монахиње гаје марихуану

Три монахиње из Калифорније определиле су за за веома уносан посао. Саме узгајају и продају марихуану, што им на годишњем нивоу доноси зараду од скоро милион долара.

Цео пројекат започела је сестра Кејт Миусен пре седам година са само 12 биљака. Данас, посао цвета и заједница монахиња се нада да ће и даље ширити своје лековито царство марихуане.

Часне сестре користе канабидиол производе које укључују разне мелеме и уља, како би њима третирале све од епилепсије до рака. Тврде да су до сада излечиле осам овисника.

„Радиле смо са неколико овисника о алкохолу, дувану или некој врсти дроге. Успеле смо да их излечимо и сви се осећају много боље. Успешније смо него организација анонимних алкохоличара“, истиче сестра Кејт.

Сестра Кејт, која је пре но што се замонашила била високо позиционирани руководилац у ваздухопловној компанији, марихуану назива предивном биљком која лечи на посебан начин.

Међутим, наглашава да им проблем и даље представља ригидна законска регулатива и илегални трговци наркотицима који их ометају у њиховом науму.

О овим необичним монахињама, редитељ Роб Рајан је снимио документарац који је премијерно приказан 20. априла на дан обележавања Међународног дана марихуане. Редитељ се нада да ће овај искрени документарац ганути гледаоце.

„Мислим да би требало више да сарађујемо са Холивудом јер ћемо преко њега најлакше и најбрже допрети до целог света“, закључује сестра Кејт.

Спремају се и за оштрије политичке акције. Планирају да протестују против привилегија које цркви дозвољају да не пријављује злостављање.

Редитељ Роб Рајан истиче да борба сестре Кејт да промени индустрију марихуане из „индустрије опијата у индустрију исцељења“ искрена и аутентична.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво