Европљани о вери у Бога

Истраживања јавног мњења које је спровео бечки дневник „Естерајх“, уочи Ускрса, у Аустрији, показала су да само 42 одсто Аустријанаца верује у Бога.

Резултати показују да 35 одсто грађана Аустрије не верује у Бога, већ у недефинисано „више биће“, а 23 одсто грађана се изјашњава као атеиста.

Само 51 одсто римокатолика у Аустрији каже да верује у Бога, док остали део популације уопште не верује у Бога. А када је реч о протестантима који живе у Аустрији, скоро половина популације има веру у Бога.

Што се Ускрса тиче, процене, пред данашњи празник по Грегоријанском календару, показале су, да су Аустријанци за овај верски празник трошили у просеку 65 евра (око 7700 динара), за поклоне и декорацију, што је за 10 евра (око 1200 динара), више него 2016. године.

Аустријанци за Ускрс највише поклањају слаткише, затим јаја и играчке.
Са 65 евра по особи, Ускрс је после Божића, други најважнији празник од којег профитирају аустријски трговци.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи