Необичан хоби грађевинског инжењера

Прављење дечјих постељина за Јовану Кондић Радојичић, грађевинског инжењера, био је хоби којим је испуњавала време током породиљског одсуства, а данас јој је посао у коме ужива.

Прво је купила машину за шивење, затим научила да је користи уз мамину помоћ. Три године касније, кућа Јоване Кондић Радојичић пуна је постељина, ћебади и оградица за малишане. Све је почело када је добила своје дете.

„Прављење постељина је почето из чисте љубави према раду и креативности и самим тим сам хтела сама да направим неку постељину по својој замисли да буде уникат“, објашњава Јована Кондић Радојичић, власница „Коко бејби шика“.

У изради користи памук и полиестерску пену. Најзанимљивији део јој је, каже, креирање дезена, али с обзиром да има двоје деце, тај посао не може да ради током целог дана већ тек када девојчице оду на спавање.

Њене постељине у једном породилишту су прво што осете новорођене бебе. Прошле године донирала је 60 комплета породилишту у ком се и она породила.

„Желела сам да улепшам бебама долазак на свет и њихове прве фотографије из породилишта“, наводи Јована.

Уз помоћ целе породице успева да постигне све. Кораке којима је ишла, не би мењала.

„Поново бих уписала Грађевински факултет зато што је занимање грађевинског инжењера изазован, креативан и веома одговоран посао, а завршивши Грађевински факултет научила сам да све може да се постигне истрајношћу, упорношћу и радом“, истиче Јована Кондић Радојичић.

Прављење постељина од почетка је за Јовану био хоби на породиљском боловању. Иако су девојчице веће, а боловање се ближи крају, машину за шивење не намерава да склони.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво