Менхетном неће шетати даме у бундама

Њујорк би могао постати трећи амерички град који ће забранити продају крзна, после Сан Франциска и Лос Анђелеса.

Њујоршки заступници градске скупштине разматрају меру којом би забранили продају свих нових производа од крзна, јављају медији у САД.

Ова мера могла би да промени стање на улицама града који има огроман утицај на светску трговину, финансије, уметност, моду...

Менхетном, кога често називају урбаном оазом града, где живот никада не стаје, крзно су „шетале" многе познате даме, од Мерилин Монро, па све до сестара Кардашијан.

Власници фирми које се баве производњом одевних предмета од крзна, кажу како би забрана продаје крзна могла оставити без посла хиљаде људи, јавља "Elle".

Сa друге стране, активисти за заштиту животиња наглашавају како је ношење крзна нехумано.

„Економски развој и окрутност не смejу се мешати. Производња крзна ослања се на насиље над невиним животињама“, изјавила је чланица њујоршке скупштине Линда Росентал.

Судбина одлуке о забрани крзна у Њујорку биће позната у наредних неколико месеци.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво