Дека Живан, најстарији ловац Србије, можда чак и Европе

Доживети стоту можда је сан за многе, али некима то и пође за руком, а да их притом здравље одлично служи. А када се прекорачи и тај број, онда је сваки нови рођендан празник уз потомке и пријатеље.

Природа Миросаљаца сигурно има утицаја на дуговечност Живана Поповића. А он каже, од кад зна, дан започиње кафом и чашицом ракије. И тако и у 103. години и каже да заправо живи шести живот.

„Пет пута сам гледао смрти у очи. Извођен сам и на стрељање и на моткање. И све сам претрпио и ратно стање и у борбама сам био, али сам волио добре људе и са њима сам некако се дружио и ти су ми добри људи продужавали живот“, прича дека Живан.

Одгајио је седморо деце, а унуцима није лако да саберу колико се разгранало стабло Поповића.

После краћег већања, праунук Немања Поповић каже: „Деда Живан има праунука 19, а унука једанаест“.

„Верује у Бога под број један, бави се ловом, води уредан живот, миран, није се психички потресао много“, открива Живанов унук Радоња Тајсић.

И поред тога што је премашио век и даље је ловац, најстарији у Србији.

„Пошто имамо ми представника у нашој европској асоцијацији, колико ми до сад знамо да нема старији ловац у Европи од Живана“, наводи бивши председник ловачког удружења из Ариља Миле Јевгенијевић.

Без ловачких веселих догодовштина, ни рођенданско славље не би било потпуно.

Деда Живану су у шали рекли да је његов последњи школски друг оправдано изостао са ове прославе, али су зато ловци увек ту да буду уз њега.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво