Албанија распродаје прастаре „мигове“ за 10.000 евра

Три деценије после пада комунизма, Албанија је одлучила да се реши старих авиона совјетске и кинеске производње, тако да се један „миг“ може купити за само 10.000 евра.

Албански „мигови“ 17, 19, и 21 одавно су отписани, преноси Пословни дневник.

„Усклађујемо своје наоружање са НАТО стандардима“, изјавио је начелник генералштаба, Бардхил Колчаку.

„Што се 'мигова' тиче, осим носталгије, због чега ћемо их неколико задржати у својим музејима, остале нудимо на продају“, додао је Колчаку.

Намеру да тим ваздухопловним реликвијама пруже нови дом исказали су музеји, школе и колекционари, преноси Пословни дневник.

Када је Албанија први пут најавила могућност продаје авиона, влади су стигли захтеви музеја ваздухопловства у Француској и школе летења у Немачкој.

Продаје до данас нису реализоване због бирократских разлога и папирологије.

На листи чекања има и појединаца, ентузијаста и заљубљеника у авионе, укључујући француског предузетника Жулијена Рошеа, који би „миг“ сместио у свој врт.

„Није једноставно набавити такав авион јер их је већина уништена, а не сачувана као у Албанији“, рекао је Роше откривши да се интересује за један од најстаријих модела, „миг-15“ кинеске производње. Почетна цена му је једва 10.000 евра.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво