Сарајевски ћевап бољи од сушија и енчиладе

Међу сто најбољих јела на свету према разним критеријумима портала „Тејст атлас“, босански ћевап нашао се при врху листе.

Од могућих пет звездица босански ћевап оцењен је са 4,2, пренео је сарајевски портал Дневник.

Титулу најбољег јела освојила је крипси пата или хрскава свињска нога која је популарно јело на Филипинима. Италијанске лазање болоњезе, омиљено јело широм света, су на другој позицији.

Трећу позицију заузео је карпачо, главно бразилско јело, односно овчетина или говедина печена на ражњу.

Потом следе јапанско јело хаката ремен, филипински ћећон и каре-каре, италијапска пица наполитана, италијанска тестенина, тајландска јела пад таи и том јум, кинеска печена патка.

Једну позицију иза ћевапа је традиционално тајландско јело таи кари, а занимљиво је да су се ћевапи боље позиционирали од сушија и мексичке енчиладе.

Сајт Тејст атлас (атлас укуса) креирао је и интерактивну мапу са стотину најбољих јела на свету на којој је могуће добити више информација о сваком јелу, али и оценити га.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво