Ако пишете увредљиве коментаре на друштвеним мрежама, немојте путовати у Дубаи

Судске власти Уједињених Арапских Емирата пустиле су на слободу Британку Лале Шаравеш, ухапшену због коментара на „Фејсбуку“ у коме је пре три године назвала жену бившег супруга „кобилом“.

Шаравеш је после месец дана проведених у затвору пуштена на слободу. Мада је запрећена казна за ово дело по законима Уједињених Арапских Емирата и до две године затвора и 65.000 долара, самохрана мајка је платила казну од само 600 фунти и пуштена је на слободу.

Британска адвокатска агенција „Затворен у Дубаију“ која је пружила правну помоћ Шаравешовој, обратила се британском Форин офису за захтевом да ажурирају базу података британских грађана који могу бити ухапшени у Емиратима.

Било који британски држављанин може бити процесуиран ако икада посети Уједињене Арапске Емирате зато што је на друштвеним мрежама објавио коментар којим је увредио неког њиховог држављанина.

Без обзира да ли познају ту особу и без обзира у којој земљи је коментар објављен, против ње може бити покретута истрага и издат налог за хапшење.

Зато адвокатска канцеларија апелује на Форин офис да допуни базу података држављана Уједињеног Краљевства против којих су издати налози за хапшење у Емиратима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво