Скоро 100 година живела са обрнутим распоредом органа у телу

Упркос томе што је Роуз Мери Бентли из Орегона имала један од најређих анатомских поремећаја, живела је са њим пуних 99 година. Унутрашњи органи у њеном телу били су постављени на супротним странама него што је то уобичајено.

Оно што је још чудније јесте да уопште није била свесна тога, већ је то открио научни тим са Универзитета за здравље и науку у Орегону, када је старица преминула, а своје тело донирала за проучавање. 

Запањујући случај проучио је асистент анатомије Кем Вокер и представио га на годишњем научном скупу.

Иако се идентитет људи који донирају органе или тела обично крије, њена породица је то одобрила.

„Знао сам да је нешто другачије, али нам је требало прилично времена да схватимо како је природа саставила", рекао је асистент.

Када су завршили са испитивањем, тим је дијагностификовао да је Роузино стање situs inversus, што је значило да је имала промењен положај телесних органа, попут инверзије у огледалу.

Занимљиво, Роуз је, упркос томе, и даље имала срце на левој страни.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво