Сто такмичара трчало уз „Београђанку“, први пут и жена ватрогасац

Традицонална трка уз степениште једне од највиших зграда српске престонице, популарне „Београђанке“, одржана је 32. пут. Трчало је око 100 учесника, међу којима и 60 ватрогасаца.

Почетак трке означио је заменик градоначелника Београда, Горан Весић који је изјавио да Београд има много лепих традиција, а да је једна од лепших трка у „Београђанки“.

„Трка је настала када је саграђена 'Београђанка'. Пошто је то била прва висока зграда по угледу на зграде у великим светским метрополама, тада је Ђоко Вјештица, уредник и новинар Студија Б, предложио да се организује трка уз 'Београђанку', а по угледу на трке које постоје у Њујорку, Берлину...“, рекао је Весић.

Трка из године у годину окупља све више такмичара, ове године пријавило се око 100 такмичара, међу којима је 60 ватрогасаца од којих је и једна жена, која је данас прва прошла кроз старт.

„Ово је девети пут да трче ватрогасци, а први пут једна жена ватрогасац“, рекао је Весић и додао да учешће ватрогасаца показује колико су спремни и споспобни да чувају Београд.

Истакао је да је жеља Града Београда да се са том традицијом настави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво