Шта ради криминалац у Заводу за трансфузију? Статира!

Тешко да би се пекар или таксиста могли запослити у Заводу за трансфузију крви. А шта када један медицински техничар одлучи да постане и пекар и полицајац и криминалац. И све то у исто време. За њега кажу да је човек са више од десет лица.

Осим што би могао да послужи као филмска локација, за Завод за трансфузију крви многи би рекли да нема баш никакве сличности са глумачким светом. И ту би се преварили. Један радник овог завода обожава глуму и успешно је спаја са својим послом.

Тај радник је Војислав Воја Вујовић. Пре подне је медицински техничар који сортира плазму и крвна зрнца. После подне криминалац, таксиста, полицајац и један од најпознатијих домаћих статиста...

„Пре једно пет или шест година, комшиница Новка Васиљевић је била позната у емисијама и статирала је већ и био је кастинг за Убице мог оца. Она ме обавестила за кастинг и отишао сам, сликали ме“, сећа се Воја својих глумачких почетака.

Скоро да нема агенције за статисте која не зна за Воју. Постао је препознатљиво лице и не статира само у домаћој кинематографији.

„После сам радио са Фајнсом, па сам радио шведски филм, сад ми ви враћате меморију, да ли филм Интриго, нека шведска продукција. Радио сам и индијски и арапски филм, где глумим доктора“, набраја Воја.

Од доктора преко лопова до конобара... престао је да броји у колико је филмова, серија или реклама статирао.

„Деси ти се, на пример у Сенке над Балканом, пет улога бих рекао. Час си агент, час си полицајац, обичан грађанин. Увек је нешто ново. У Убице мог оца био сам пумпаџија, па онај што никад не знам да изговорим – форензичар“, кроз осмех набраја Воја.

Нови Прежа Милинковић домаћег филма нема великих жеља, осим што би, каже, волео да статира у неком остварењу Емира Kустурице. И док припрема крв за неке од најкомпликованијих операција, жељно ишчекује нову улогу статисте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво