Можете унајмити димничара да некоме честитате рођендан

Недавно је у предузећу „Димничар“ зазвонио телефон. Девојка која се јавила имала је необичну жељу, да оџачар лично уручи рођендански поклон њеном дечку, јер зна се: оџачари доносе срећу.

Оригинална рођенданска честитка није једина услуга коју, поред обавезних, комуналних, предузеће „Димничар“ пружа грађанима.

За квалитетно и безбедно грејање потребно је да димњаци буду чисти и исправни. Чишћење је обавезно и наплаћује се преко рачуна Инфостана, али грађанима се може помоћи и онда када имају неки проблем.

„Ми радимо и друге послове, везане за димничарство, који се додатно плаћају. Вршимо санацију димничарских и вентилационих канала, вршимо пробе вентилационих канала, замену вратанаца, отварање, а то се некада ради и иза поноћи, ван радног времена, по уговору, то су комерцијални послови“, каже Драгиша Анђелковић, запослен у ЈКП „Димничар“.

Јавно комунално предузеће „Ветерина Београд“, поред примарне делатности, нуди и комерцијалне услуге.

То значи да грађани по одређеном ценовнику могу да добију ветеринарске услуге, а списак могу да виде на сајту предузећа.

У пружању комерцијалних услуга не заостаје ни „Градско стамбено“, које на захтев власника станара обавља послове на стамбеним зградама. Послови се посебно уговарају, а постоји и могућност плаћања на рате.

Слично је и у „Градској чистоћи“, која на захтев грађана чисти септичке јаме, најчешће током пролећних и летњих месеци и односи кабасто смеће и шут.

„За то се често ангажују правна, али и физичка лица, и то је обично у пролеће и лето јер због лепог времена људи тада најчешће сређују своје станове. Некада током лета имамо и захтеве за пуњење приватних базена“, напомиње Мирјана Цакић из ЈКП „Градска чистоћа“.

Има и захтева које ово предузеће не може да испуни.

„Када је у питању одношење кабастог отпада, суграђани хоће да плате услугу ако ми можемо да уђемо на њихов посед, али то не радимо, не улазимо на приватне поседе“, истиче Мирјана.

Грађани треба да поднесу захтев, али морају сами да изнесу смеће на улицу, јер радници „Градске чистоће“ не смеју да улазе на приватне поседе, у подруме или дворишта.

Сваког првог викенда у месецу одношење кабастог отпада је бесплатно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи