Песник који жели да уђе у Гинисову књигу рекорда

Некадашњи железничар Јовица Николић из Лапова пише необичне песме на слово на слово, а претходних дана издао је своју пету књигу. Покушао је да уђе у Гинисову књигу рекорда. Једном у тој намери није успео, али не одустаје.

Песник, Јовица Николић, пише песме у којима речи почињу истим словом. Пре три године написао је песму Секс и град на шумадијски начин и најавио да планира да напише песме на свих 30 слова азбуке.

Обећање је испунио и дошао је у Београд да се похвали најновијом књигом у којој је сабрао песме од А до Ш.

„За непуних два месеца је настала од А до Ш. У тој петој књизи имам 7. 537 речи и најмање на слово Њ. Оно ми је задало највише мука. На слово С имам 1. 200, а на слово П имам 3.100 речи. Иначе, све су приче повезане, имам радњу и што је интересанто 6.750 речи само једном користим“, објашњава Јовица.

До необичних и давно заборављених речи овај железничар из Лапова најтеже долази. У потрази за њима листа лексиконе, речнике, енциклопедије.

„Неки су ми се нудили и спремали ми речи али ја то нисам могао да користим. Онда су ми неки другари тражили пелцер како ја то пишем, како ја то радим, али мени кад дође инспирација то иде у једном даху“, каже необични песник.

Инспирације му очигледно не мањка. Бора Бекрија, свештеник Самуило или железничар Живота. Сви његови ликови су из Шумадије.

„Негде 50 одсто су стварни људи . Инспирација је мало била и на прузи и поред пруге и моји житељи јер ја сам за 39 година објавио 7. 513 текстова у Вечерњим новостима, новинама Светлост из Крагујевца, листу железничара Пруга“, додаје Николић.

Не познаје никога ко пише као он, па зато не одустаје од идеје да уђе у Гинисову књигу рекорда. Ако му се посерећи и забележе га међу рекордере, сав приход даће Црвеном крсту. Верује да има шансе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи