И бајкерке спремне за нову сезону

Почела је сезона вожње двоточкаша. Бајкери су увелико спремили своје моторе и скутере и, чини се, спремно изашли на улице. А да ли су и бајкерке спремне и када оне отварају сезону?

Вози точак уз точак са бајкерима. Оно што ју одаје је ранац. Невена Павићевић већ десет година вози мотор.

„Тата није баш био за то зато што просто ради на таквом радном месту где се нагледао свега и онда је био тотално против тога, али кад је видео да прво сам купила мото панталоне, јакну, кацигу онда је мало временом попуштао а сада да кажем и ужива у мојим вожњама“, прича Невена.

Почела је од скутера, који јој је олакшавао да дође где год хоће, а онда је прешла на мотор. За ових десет година обишла је скоро целу Србију.

„Када сам била млађа ваљда сам била мало више онако ентузијаста па сам возила... најхладније је било минус пет, падао је снег. То је било време када сам набавила мотор, просто морала сам, а сад већ испод 10 степени не бих села на мотор“, објашњава млада бајкерка.

Најдаље је ишла до Босне. Планира да оде до Румуније, односно до Трансалпине и Трансфагарашана. Кад год је на мотору, носи пуну опрему.

„Јакна, рукавице и кацига, што се тиче неког даљег пута код мене је обавезна поткапа, кацига, рукавице, јакна, испод јакне корњача, значи мото-панталоне са протекторима и наравно чизме. То је нешто што чува главу, чува тело, чува живот“, нагласила је ова љубитељка мотора.

Падова, каже Невена, на срећу није било много.

„Другар из мото-света се женио, ишли смо на свадбу, ја сам хвала богу ишла у штиклама јер како да не будем, мислим, ми смо између осталог и даме тако да ја сам ишла у штиклама и стала сам и био је нераван пут и мој мотор се само онесвестио поред мене и ја сам онако направила шпагу и погледала га и гледала сам у људе око мене ко ће да дође да га подигне јер ја у штиклама нема шансе да подигнем свој мотор“, закључила је Невена.

Иако је сезона двоточкаша почела, оно званично отварање бајкерке најављују 5. и 6. априла. Тада ће кроз Србију проћи прва светска женска мото-штафета, а након тога, у мају се очекује и интернационални женски дан вожње.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво