Осетите укус пролећа у Комбанк дворани

У току је најукуснија манифестација у земљи – пролећни „Укус фест“ до сутра увече у Комбанк дворани. Туризам и пољопривреда су привредне гране које се најбоље удопуњују јер нема успешног туризма без доброг залогаја.

Под слоганом „Осети укус пролећа“, манифестација је окупила произвођаче хране из целе Србије, а ту су и гости из региона. Посетиоци могу да уживају у чак две хиљаде ђаконија.

„Ми ове године нудимо два производа. То је традиционалан пеглана кобасица од козјег, овчег и говеђег меса и једна нова врста пеглане од меса полудивљих коња и говеђег меса“, каже Далибор Тошић из „Боемске потковице“.

„Обиље производа долази из Херцеговине. Од вина, ракије, сирева. Сиреви су нам пађени из Билећа, крављи сиреви, пуномасни и полумасни сир из мешине“, објашњава Марија Милинковић из „Дарова Херцеговине“.

Некада смо знали за две врсте меда, багремов и ливадски. Сад их има на десетине.

„Потрошачи фино реагују на ове мало егзотичније варијанте – јабука, лимун, трава и ђумбир нам је тренутно најпродаванији производ, као и мед од пистаћа и морске соли који има слатко-слани укус“, наводи Слађана Рајковић Крњаић из „Блис хани“.

За штандом са којег се шире најјачи мириси је и Милан Косановић из месне индустрије „Косановић“, а испред њега кобасице, кулени и све варијанте чварака, од обичних, пикант и љутих до оних за даме са какаом.

Какав би то фестивал укуса био када не би било слаткиша.

Испред штанда „Цеце Сремице“ Нена Јеремић показује на домаће колаче - од штрудле са маком, преко бресквица, ванилица, салчића до оних мало модернијих као што су бајадере и мињони.

Фестивал укуса траје и сутра цео дан. Улаз је бесплатан, а све што пробате и допадне вам се, можете и да купите.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи