Поштанске марке великанима српског глумишта поводом 100 година УДУС-а

На Светски дан позоришта, 27. марта, у Позоришту Атеље 212 Удружење драмских уметника Србије представиће пригодну поштанку марку поводом обележавања 100 година свог постојања, као и марке из нове серије „Великани српског глумишта“, издате у сарадњи са ЈП Пошта Србије.

На маркама су ликови Велимира Бате Живојиновића, Љубише Самарџића, Мире Ступице, Слободана Алигрудића, Предрага Лаковића, Соње Савић, Милорада Мандића и Небојше Глоговца.

У програму, који је приредио Александар Груден, учествоваће Милка Фрушић, Бранка Петрић, Светлана Бојковић, Весна Чипчић, Аљоша Вучковић, Милан Михаиловић, Светислав Гонцић и Горан Јевтић.

У сарадњи са Јавним предузећем Пошта Србије, организациона јединица „Југомарка“ односно „Србијамарка“, Удружење драмских уметника Србије до сада је објавило неколико серија поштанских марака са ликовима својих чланова.

У серији Познати српски глумци 2003. године штампане су марке са ликовима Илије Станојевића, Добрице Милутиновића, Жанке Стокић, Љубинке Бобић, Раше Плаовића, Миливоја Живановића, Мије Алексића и Зорана Радмиловића.

У серији Великани српског позоришта (2005) штампане су марке са ликовима редитеља Јована Ђорђевића, Милана Предића, Милана Грола, Мире Траиловић, Соје Јовановић, Хуга Клајна, Мате Милошевића и Бојана Ступице.

Штампање серије Великани српског глумишта настављено је и 2007, 2009, 2011, 2013. и 2017. године.

Године 2015. штампане су марке са ликовима знаменитих српских редитеља, а поводом 50 година Битефа (2016) издате су марке са ликовима Мире Траиловић и Јована Ћирилова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво