Норвежани добијају подводни ресторан

Европа почетком априла добија први подводни ресторан на северноатлантској обали Норвешке, у којем за оброк треба издвојити између 200 и 400 евра, док се на сто чека и до шест месеци.

Смештен у Линдеснесу, у близини најјужније тачке Норвешке, ресторан „Испод“ ("Under") нуди својим гостима прилику да док вечерају кроз панорамски прозор гледају подводни свет, пише Форбс.

Половина ресторана „Испод“ је под водом, док је други део изнад ње. Дизајн овог ресторана је такав да се савршено уклапа у морско окружење. Монолитна конструкција ресторана с бетонским зидовима дебљине од чак, једног метра, лежи на морском дну и може да издржи притисак воде и пружи заштиту од сурових морских услова.

Ентеријер ресторана такође подржава главну идеју архитеката који су пројектовали овај ресторан и показује како чврсти и природни материјали могу бити коришћени да прикажу лепоту природе.

Јединствено искуство уживања у оброку у ресторану пет и по метара испод површине већ је веома тражено. Овај ресторан у који може стати око 40 људи свечано ће бити отворен почетком априла, а већ има на хиљаде онлајн резервација, тако да се на сто чека око шест месеци. Тренутно се могу резервисати столови за средину августа, мада је у септембру остало слободних места само за неколико датума.

Концепт ресторана нуди стални мени који ће се мењати с годишњим добима. За вечеру је потребно издвојити око 230 евра, а скоро 400 долара ако је и вино укључено у оброк јер су у Норвешкој високи порези на алкохолна пића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво