Мој пас моја брига

Ако имате кућног љубимца, желите да га набавите, поклоните неком драгом... бићете драг гост Ветеринарског факултета током викенда. Манифестација је едукативног карактера, чији је циљ да што већи број љубитеља и власника паса чује мишљење водећих стручњака из области кинологије.

Небојша Алексић, председник Студентског парламента Ветеринарског факултета, и Милан Рађеновић, председник Кинолошке секције, гостујући у Јутарњем програму најављују семинар који ће предстојећег викенда бити организован на Ветеринарском факултету у Београду под називом „Мој пас моја брига“.

Посетиоци ће бити у прилици да чују најбоље информације о начину држања паса и начину на који се треба опходити према псима. На семинар могу доћи власници, али и они који тек планирају да набаве пса.

„Припремили смо доста тема које се тичу стручних ветеринарских савета, пре свега превенције. Имаћемо и неке од најактуелнијих тема као што су стерилизација паса, кастрација, исхрана, алергије, векторски преносиоци болести. Стижу нам крпељи и комарци, тако да свакако упозоравамо власнике да поведу рачуна о томе“, истиче Милан Рађеновић, председник Кинолошке секције.

Предавачи на овом семинару ће бити професори Ветеринарског факултета, стручњаци за различите области. Посетиоци ће моћи да чују предавања професора Владе Магаша, Николе Поповића, Воје Илића, Бојана Гајића, Владимира Димитријевића и Ненада Милојковића, најављује председник Студентског парламента Небојша Алексић.

Док родитељи слушају предавања, деца ће моћи да учествују у занимљивим радионицама на којима ће на забаван начин научити како да се друже са својим љубимцима.

„Биће организована и ликовна секција, а поделићемо им и неке награде“, додаје Рађеновић.

Према мишљењу стручњака, контакт са псом је добар за децу од најраније доби. Ствара се осећање бриге и одговорности. Дете ће од најранијег доба почети да развија неке навике, знаће да о некоме брине, тако да ће му то сигурно помоћи и у личном развоју.

Што се тиче бриге о псима, гости истичу да постоји генерално правило да активније псе није препоручљиво држати у стану или уколико због свакодневних обавеза нисте у могућности да им пружите довољно активности, боље је не узимати такве расе паса као кућне љубимце.

У сваком случају, препоручљиво је псу свакако обезбедити и добар простор и кретање, јер морамо бринути о својим псима, наглашавају гости Јутарњег програма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво