Глобално загревање открива тела алпиниста

Како се глечери на Монт Евересту топе, тако суровост највишег врха света постаје све евидентнија. Тела погинулих планинара који су остали сахрањени у снегу и леду почела су да се откривају због глобалног загревања.

Скоро 300 планинара изгубило је живот освајајући „кров света“, а две трећине тела и даље се налази на планини, преноси Би-Би-Си.

Више од 4.800 људи је успело да се попне на Монт Еверест.

„Због глобалног загревања, ледени покривач и глечери се убрзано топе, а тела која су била сахрањена свих ових година сада излазе на видело“, каже шерпас Анг Тшеринг, некадашњи председник Удружења планинара Непала.

Један од владиних званичника каже да су непалске службе последњих година успеле да дођу до десет тела са различитих локација на планини, али да се све више њих појављује како се ледени покривач топи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи