Лабрадори већ три деценије најпопуларнија раса паса у Америци

Последњи подаци Америчког кинолошког савеза показују да су лабрадори већ 28 година заредом најпопуларнија раса пса у Сједињеним Америчким Државама.

На листи 10 најопуларнијих паса, нашао се и немачки краткодлаки птичар који је, заузевши девето место, остварио најбољи резултат од када је добио признање Америчког кинолошког савеза 1930. године.

Међу најпопуларнијим псима су и немачки овчари, златни ретривери, француски булдози и булдози. Шесто место припало је биглу, а за њим следе пудле, ротвајлери, немачки краткодлаки птичар и јоркширски теријери.

У Европи је ситуација слична према неким статистикама. Прво место такође припада лабрадорима, следе их златни ретривери, па немачки овчар.

Према подацима Кинолошког савеза Србије, стафорд је већ неколико година уназад најтраженији љубимац, а на листи га следе померанац, ротвајлер, француски булдог и немачки овчар. Занимљива мешавина великих и снажних паса чувара и мањих, симпатичних „паса за крило“.

Не постоји званична статистика о томе који су пси у Русији најпопуларнији и свака од три организације која се бави регистрацијом паса има различите податке. Данас Руси, наводно, више воле мале псе и псе средње величине који дуго живе, лаки су за одржавање, паметни и пријатне нарави, могу се бавити спортом и добро комуницирају са децом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво