Професор ђацима приказао Хитлера као пример доброг лидера

Спортски званичник из Њу Џерзија извинио се после три дана зато што је ученицима рекао да је Адолф Хитлер био „добар вођа“, само с „лошим моралним одликама и намерама“.

Спортски директор Џо Пиро, спорну изјаву је дао током обраћања ученицима средње школе у Медисону на скупу чији је циљ био промовисање позитивног вођства, преноси АП.

Директор школе, Марк Шварц, дан после Пировог говора,  родитељима je упутио писмо извињења, у коме је, не наводећи име говорника, рекао да је излагање било „непотребно провокативно и безосећајно“.

Пиро, је иначе један од истакнутијих спортских званичника у Њу Џерсију и у свом говору је помињао и Џорџа Вашингтона, Абрахама Линколна и многе друге значајне личности, али је проблем настао када је на свој списак уврстио Адолфа Хитлера, хвалећи његове лидерске способности и поредећи га са Мартином Лутером Кингом.

Директор је писмо извињења упутио родитељима пошто су они на друштвеним мрежама, по завршетку приредбе на којој су ученици били обавезни да присуствују, изражавали негодовање због оваквих поређења.

Спортски директор Џо Пиро је после три дана и сам упутио извињење правдајући се да његова намера није била да било кога увреди.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво