Хаваји забрањују пластичне чаше, кутије, флаше, сламчице

Прва америчка држава која ће забранити употребу предмета од пластике у ресторанима могли би да буду Хаваји. То ће се догодити ако буде усвојен закон чији је циљ смањење отпада који загађује океан.

Десетине америчких градова већ је донело одлуку о забрани пластичних кутија за храну или пиће, преноси АП.

Други, амбициознији предлог закона предвиђа чак забрану ресторанима брзе хране и другим угоститељским објектима дистрибуирање и коришћење пластичних боца за пиће, сламчица, штапића и кеса.

Активисти верују да прва мера има боље шансе да буде усвојена.

Са друге стране, угоститељи и предузетници кажу да ће их нови закон приморати да повећају цене зато што још није доступна довољно добра алтернатива пластици.

Пакет од 200 пластичних кутија за храну кошта 23 долара, док исти број биоразградивих кутија кошта 57 долара, истичу они.

Крист Јанковски из Хавајске асоцијације ресторана која окупља 3.500 угоститељских објеката, каже да посланици покушавају све то да ураде пребрзо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво